پاکسازی پوست / میکرودرم

میکرودرم ابریژن چیست؟

میکرودرم ابریژن پروسه‌ی لایه‌برداری غیرتهاجمی پوست است که در آن لایه‌ی رویی پوست (سلول‌های مرده) به‌صورتی ملایم تراشیده شده و تولید کلاژن انگیخته می‌شود تا پوست تازه و سالم رشد یابد و شما چهره‌ای جوان‌تر و شاداب‌تر داشته باشید.

خطوط کم‌عمق، لکه‌ها، تیرگی در پوست و لکه‌های ناشی از آفتاب در این روش قابل‌درمان هستند بخصوص اگر جلسات درمان پیاپی و متوالی باشند.

از آنجایی که میکرودرم ابریژن فقط یک لایه بسیار سطحی از پوست را حذف می کند، بهتر است برای بهبود تغییراتی که روی سطح پوست ایجاد شده است مانند پیری زودرس (آسیب های ناسی از خورشید)، خطوط ظریف، لکه های سن، آکنه و زخم های سطحی استفاده شود.

هرچند که نتایج ظاهری این روش را بیشتر روی صورت استفاده می کنند اما هر ناحیه دیگر پوست از قبیل گردن، قفسه سینه، کمر و دست ها که دارای ضایعات ذکر شده است را می توان به این شیوه درمان کرد. میکرودرم ابریژن را گاهی اوقات به عنوان میکرودرم نیز می شناسند.

ماهیت میکرودرم ابریژن:

میکرودرم ابریژن یک روش بدون درد، غیر تهاجمی و جوان کننده پوست است که با استفاده از ترکیبی از نوک یک ابزار ساینده یا کریستال های ساینده و مکش خلاء روی پوست انجام می شود. برای انجام این درمان نه به بی حسی و نه به بیهوشی نیاز است.

فشار و سرعت مکش خلاء بسته به حساسیت و تحمل پوست، تنظیم می شود. در میکرودرم ابریژن بیمار اغلب احساس می کند که یک بافت نرم و ملایم روی صورتش کشیده می شود.و خیلی مهمه ک که بر اساس نوع پوستی درجه دستگاه تنظیم بشه تا کلاینت دچار اسیب پوستی نشود.

جلسات میکرودرم ابریژن معمولی می تواند از 5 تا 60 دقیقه طول بکشد. که بر اساس نوع پوست خشک و چرب این تایم میتونه متغییر باشه .

برای بهبودی پس از این روش به زمانی نیاز نداریدو دوره نقاهت خاصی نداردو به طوری که اکثر افراد استفاده کننده از میکرودرم بلافاصله می توانند به فعالیت های روزانه خود باز گردند. از کرم های آرایشی و غیر آرایشی نیز می توان به طور معمول بعد از میکرودرم ابریژن استفاده کرد.

skincare

مطالعات نشان داده اند که میکرودرم ابریژن می تواند حتی به طور موقت جذب بعضی از داروهای موضعی را از طریق افزایش نفوذپذیری پوست تسهیل کند.
و نکته بسیار مهم بعد میکرودرم استفاده منظم از ضدافتاب ب طور مستمر میباشد.

میکرودرم با حذف مقداری از لایه های بالای پوست به نام استراتوم کورنئوم، درمان را انجام می دهد. میکروردرم بسیار شبیه به مسواک زدن دندان ها است.

با مسواک زدن به آرامی پلاک از روی دندان پاک می شود و با میکرودرم بقایای سلول های پوستی مرده برداشته می شود. از آن جایی که پوست انسان به طور معمول در بازه زمانی تقریبا ۲۸ روزه بازسازی می شود،

لایه برداری پوست با میکرودرم ابریژن موقت است و باید در فاصله زمانی بین دو تا چهار هفته، برای بهبود روند درمان، مجددا از این روش استفاده کرد. درمان های متعدد در ترکیب با کرم های ضد آفتاب، اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و سایر کرم های مراقبت از پوست بهترین نتایج را برای لایه برداری به ارمغان می آورند.

چه کسی گزینه استفاده از میکرودرم ابریژن میباشد؟

این روش برای افرادی که پوست های زیر را دارند تا حدودی مفید است:

۱.پوست های کدر
۲.پوست های اکنه ای
۳.پوست هایی که ناشی از جای جوش هستند
۴.پوست های ناشی از لک های بارداری و…

میکرودرم ابریژن ممکن است گزینه درمان مناسبی برای بیماران مبتلا به مشکلات پوستی سطحی و افرادی که مشغله زیادی در زندگی دارند و به دنبال درمان پوست، بدون هیچ گونه عوارض جانبی و یا آسیب هستند نیز مفید است.

افراد مبتلا به زخم های عمیق تر آکنه باید برای درمان از روش ها تهاجمی تر یا احتمالا از درمان های انجام شده توسط جراحی، لایه برداری شیمیایی یا لیزر استفاده کنند.

میکرودرم ابریژن به چه صورت روی پوست عمل میکند؟

در این نوع میکرودرم ابریژن با استفاده از یک وسیله‌ی دستی کریستال‌هایی روی سطح پوست اسپری می‌شود که منجر به تراش ملایم لایه‌ی سطحی می‌گردد.

در مرحله بعد سلول‌های مرده و کریستال‌های اسپری شده به درون دستگاه مکیده می‌شوند. این روش معمول‌تر است و بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای انجام میکرودرم ابریژن کریستالی از دستگاه خاص میکرودرم استفاده می‌شود. در این دستگاه کریستال ظریفی که معمولاً از جنس اکسید آلومینیوم است با فشار مناسب و از قبل تنظیم‌شده روی پوست اسپری شده و لایه‌های فوقانی پوست دچار خراش جزئی می‌شوند.

بدین ترتیب سطح مناسبی از پوست با کنترل بسیار دقیق لایه‌برداری می‌شود. درواقع عمق لایه‌برداری و شدت آن توسط پزشک تنظیم می‌گردد که با توجه به نیاز بیمار و نوع مشکل پوستی این موضوع متغیر است.
بعد از لایه‌برداری پوست ، سلول‌ها و لایه‌های مرده روی پوست آمده و از آن جدا می‌شوند. در این مرحله توسط مکنده‌ای که سر دستگاه قرار دارد این سلول‌ها و کریستال‌های استفاده‌شده در سطح پوست به داخل محفظه داخلی دستگاه هدایت می‌شوند

یعنی به‌طور هم‌زمان توسط دو کانال که در سر دستگاه قرار دارد عمل لایه‌برداری و همچنین پاک‌سازی پوست انجام می‌شود کریستال‌های به‌کاررفته در دستگاه هیچ‌گونه آسیبی به پوست وارد نکرده و حتی با افزایش خون‌رسانی به پوست موجب فعال شدن سلول‌های فیبروبلاست و درنتیجه ترمیم و طراوت پوست می‌شوند و ب مرور باعث جوانسازی پوست خواهد شد.

چه سنی برای انجام این درمان مناسب است؟

در حالی که محدودیت سنی و جنسیتی خاصی برای استفاده از این روش وجود ندارد، اما معمولا گفته می شود که از کودکان بالای 12 سال تا بزرگسالان 65 ساله می توانند از میکرودرم ابریژن برای درمان استفاده کنند.

در حالی که حداکثر سن مجاز برای انجام این روش وجود ندارد اما پوست افراد بالغ بالای 70 سال ممکن است بر اثر سایش دچار عارضه کبوی شود. افراد زیر سن 12 سال نیز باید تحت نظر پزشک متخصص از این روش حتما استفاده کنند.
و حتما هم برای انجام زیر نطر بیوتی تراپیست انجام شود.

چند بار می توانیم از این روش استفاده کنیم؟

تعداد جلسات مشخصی ندارد ولی ب طور معمول ۵تا ۱۰ جلسه به فاصله هر دو هفته یک بار نیازه که برای گرفتن حواب مطلوب از این روش استفاده شود.

این روش خیلی شبیه به مسواک زدن دندان هایتان است. در میکرودرم ابریژن به آرامی سلول های پوستی و دیگر ضایعات پلاکی از روی پوست وجود دارد برداشته می شود.

از آن جایی که پوست انسان به طور معمول در بازه زمانی تقریبا ۲۸ روزه بازسازی می شود، بهبود پوست با این روش موقت است و باید در فاصله زمانی بین دو تا چهار هفته مجددا آن را انجام دهید.

بخش خلاء در میکرودرم ابریژن چه نقشی دارد؟

بخش خلاء میکرودرم ابریژن، دارای چهار نقش اساسی زیر است:

واکنش های پوست قبل و بعد از انجام میکرودرم:

به طور کلی، پس از انجام این عمل، پوست نرم تر و لطیف تر شده و احساس تازه تر و جوان تر شدن می کنید. در نتیجه بعد از میکرودرم ابریژن، پوست شفاف تر خواهد شد.

قبل از شروع درمان میکرودرم ابریژن، محافظت از چشم با استفاده از چشم بند یا عینک های آفتابی صورت می گیرد. پوست از هر گونه آرایش و یا مواد دیگر پاک می شود. با این حال، هیچ گونه بیحسی موضعی برای انجام میکرودرم ابریژن مورد نیاز نیست.

برای رسیدن به موثر ترین روند سایش و خلاء، در پوست کشش ایجاد می شود. قطعه ای که دست متخصص وجود دارد، بر روی پوست حرکت کرده و با عبور مکرر آن را صاف می کند. معمولا دو تا چهار بار عبور برای هر منطقه کافی است.

صورتی شدن خفیف پوست نتیجه مطلوبی است که معمولا در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از میکرودرم ابریژن و ماسک های ویژه بعد از آن از بین می رود. علاوه بر این، ممکن است پوسته پوسته خفیف نیز رخ دهد.

در این صورت پزشک توصیه می کند که از مرطوب کننده و پماد و ابرسان استفاده کنید. بیماران ممکن است چند روز احساس سوزش خفیفی را تجربه کنند. علاوه بر این، بعد از میکرودرم ابریژن به شدت استفاده از کرم های ضد آفتاب توصیه می شود. زیرا حساسیت پوست به نور، پس از درمان ممکن است افزایش یابد.

میکرودرم ابریژن ممکن است به تحریک تولید کلاژن نیز کمک کند. در نتیجه منجر به جوان سازی پوست خواهد شد. لکه های سنی ناشی از نور خورشید و خطوط نیز کاهش می یابد. با استفاده از این روش پوست نرم تر و صاف تر می شود.

آیا میکرودرم ابریژن به زخم های ناشی از آکنه کمک می کند؟

این روش ممکن است برای افرادی که دارای آکنه فعال هستند، تغییر رنگ خفیف ناشی از آکنه دارند، لکه و زخم های بسیار سطحی دارند یا اسکار آکنه آن ها افزایش پیدا کرده است بسیار مفید باشد.

متخصصین پوست از میکرودرم ابریژن برای کمک به پاک کردن منافذ و حذف آکنه استفاده می کنند و در کسانی که زخم های عمیق اکنه دارند از روشی بهتر مثل درم ابریژن استفاده میشود. این روش اغلب در ترکیب با لایه برداری ملایم گلیکولیک و داروهای پزشکی آکنه استفاده می شود. در این شرایط میکرودرم می تواند پاکسازی آکنه را سرعت ببخشد.

آیا می توان از این روش برای کمک به درمان ملاسما استفاده کرد؟

بله، میکرودرم می تواند در درمان ملاسما و سایر انواع هیپرپیگمانتاسیون مفید باشد. درمان بهینه ملاسما ممکن است

به طور معمول شامل میکرودرم دو هفته ای یا ماهانه همراه با لایه برداری ملایم گلیکولیک، کرم های نرم کننده مانند هیدروکینون 4٪ و کرم های ضد آفتاب به صورت روزانه باشد. درمان های متعدد در ترکیب با کرم های ضد آفتاب و اجتناب از نور خورشید و دیگر کرم ها باعث می شود بهترین نتایج را به دست آورید. اگرچه پیشرفت دائمی از این روش ها انتظار نمی رود.

آیا میکرودرم ابریژن می تواند به درمان کراتوز پیلاریس کمک کند؟

میکرودرم ابریژن می تواند به طور موقت به بهبود ظاهر کراتوز پیلاریس به خصوص در بازوها کمک کند. به طور مطلوب، این روش باید به صورت دو هفته ای یا ماهانه و با لوسیون های اسید لاکتیک مانند لوسیون Lac-Hydridrin یا AmLactin و لایه برداری اسید گلیکولیک یک بار در هفته ترکیب شود.

عوارض جانبی احتمالی انجام این درمان چیست؟

عوارض جانبی احتمالی میکرودرم ابریژن حداقل است. بنابراین از این روش به عنوان یک روش بسیار امن یاد می شود. از آن جا که میکرودرم تنها بر روی لایه سطحی پوست یا همان اپیدرم تاثیر می گذارد،

عوارض احتمالی آن بسیار محدود است. عوارض جانبی مکرر و معمولی شامل تنگی پوست، قرمزی، کبودی و حساسیت پوستی است که ان ها نیز بعد چندساعت محو میشوند .

به عنوان یک قاعده کلی می توان گفت که این روش بیشترین مزایای بالقوه را با کمترین عوارض جانبی از یک درمان زیبایی ارائه می دهد. خطرات احتمالی در درمان های تهاجمی نسبت به این روش بسیار بیشتر است.

عوارض جانبی احتمالی میکرودرم ابریژن عبارتند از:

تنگی پوست

قرمزی

کبودی جزئی

حساسیت پوستی

هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب (PIH)

سایشی پوستی جزئی

لکه های ناشی از خونریزی

کبودی چشم (به ویژه اگر از آسپرین یا دیگر رقیق کننده های خون استفاده می کنید.)

پارگی جزئی عروق خونی زیر پوست (تلانژکتازی)

فعال شدن مجدد تبخال در اطراف لب

واکنش خفیف تبخال ممکن است به صورت ناگهانی پس از میکرودرم در اطراف لب رخ دهد. اگر زیاد تبخال می زنید و در حال حاضر نیز تبخال دارید توصیه می شود که از میکرودرم در اطراف لب استفاده نکنید یا این که از پزشک بخواهید برایتان داروی ضد ویروس تجویز کند.

برای پیشگیری از تبخال می توانید از قرص ضد ویروسی مانند آسیکلوویر 800 میلی گرم یا والاسیکلوویر 1 گرم یک بار در روز از روز قبل شروع کنید و به مدت یک تا دو روز پس از درمان ادامه دهید. کرم ضد ویروسی در پیشگیری از تبخال موثر نیست.

اگر بیش از حد از میکرودرم ابریژن استفاده کنید ممکن است باعث ایجاد شکاف در پوست شده در نتیجه هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب (PIH) ایجاد شود.

همچنین درمان تهاجمی به این شیوه، به خصوص اگر از آسپرین یا سایر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین یا کلوپیدوگرل بی سولفات استفاده می کنید، ممکن است باعث افزایش خطر کبود شدن پوست (اکیموز) شود.

از آن جایی که میکرودرم ابریژن باعث برداشتن شدن لایه سطحی پوست می شود، اگر این روش به درستی انجام شود، ایجاد عوارض جانبی مانند زخم و تغییر رنگدانه بسیار نادر است.

با احتمال بسیار کمی، ممکن است پارگی رگ های خونی سطح (تلانژکتازی) ایجاد شود. این عارضه در شرایط زیر محتمل تر است:

داشتن پوست بسیار نازک

اسکلرودرمی

لوپوس

آسیب شدید خورشید

مصرف طولانی مدت پردنیزون

یا شرایط دیگری که پوست شما را به صورت غیر طبیعی شکننده کرده و مستعد تشکیل تلانژکتازی می کند.

ادامه دارد…..

با نظر دادن به این مقاله ما را در جهت بهتر دیده شدن کمک کنین.

دیدگاه خود را به ما بگویید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonهمین حالا تماس بگیرید